Το ψωμί και τα άλλα προϊόντα αρτοποιίας κατέχουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή του ανθρώπου και θεωρούνται κατάλληλα υποστρώματα για την ενσωμάτωση λειτουργικών συμπληρωμάτων. Το λευκό ψωμί, το οποίο προτιμάται από τους περισσότερους καταναλωτές, είναι φτωχό σε βιοδραστικές ενώσεις, επομένως, διαφορετικά συστατικά που προέρχονται από τα χαμηλού κόστους υποπροϊόντα της αγροδιατροφικής βιομηχανίας θα μπορούσαν να ενσωματωθούν ως πρώτη ύλη ή μετά από ορισμένες τροποποιήσεις στα προϊόντα αρτοποιίας, αυξάνοντας την προστιθέμενη αξία τους σε συνδυασμό με τη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος. Ένα από τα κύρια αποτελέσματα με την ολοκλήρωση του By-Value θα είναι η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων αρτοποιίας με λειτουργικά συστατικά που θα παραληφθούν από υποπροϊόντα επεξεργασίας αρωματικών φαρμακευτικών φυτών και σουσαμιού.