Σησαμάλευρο

Το σησαμάλευρο είναι ένα υποπροϊόν που παράγεται από την ψυχρή έκθλιψη του σουσαμιού μετά την παραλαβή του σησαμέλαιου. Αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, διαιτητικών ινών καθώς και βιοδραστικών δευτερογενών μεταβολιτών,  συμπεριλαμβανομένων των φαινολικών ενώσεων με γνωστές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Παρόλο αυτά, χρησιμοποιείται κυρίως ως ζωοτροφή ή παραμένει αναξιοποίητο. Η αποτελεσματική χρήση αυτού του υποπροϊόντος ως λειτουργικό συστατικό τροφίμων θα μπορούσε να αποτελέσει έναν ελπιδοφόρο βιώσιμο τρόπο αξιοποίησής του.