ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΑΠΘ), Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος, Τομέας Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων, Εργαστήριο Χημείας & Βιοχημείας Τροφίμων

Το Εργαστήριο Χημείας και Βιοχημείας Τροφίμων του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (ΕΤΤ), του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ ιδρύθηκε το 1990 και στεγάζεται στο ανεξάρτητο κτίριο έκτασης 2.000 τ.μ. του ΕΤΤ στο Αγρόκτημα του ΑΠΘ. Πεδία ερευνητικής δραστηριότητας του εργαστηρίου είναι η χημεία και φυσικοχημεία πολυσακχαριτών, η ρεολογία και οι θερμοφυσικές ιδιότητες τροφίμων, οι χημικές, βιοχημικές και φυσικοχημικές μεταβολές τροφίμων ως συνέπεια διεργασιών μεταβολισμού και μεθόδων επεξεργασίας και συντήρησης, η κινητική και ο προσδιορισμός διάρκειας ζωής των τροφίμων, οι φυσικοχημικές ιδιότητες και εφαρμογές εδώδιμων μεμβρανών και επικαλύψεων από βιοπολυμερή, τα νανοσύνθετα συστήματα βιοπολυμερών, οι σχέσεις μοριακής κινητικότητας σε άμορφα συστήματα τροφίμων και του προϊόντος, η υφή τροφίμων και συστατικών τους, τα βιολειτουργικά τρόφιμα-βιοενεργά συστατικά, η ανάκτηση και ενθυλάκωση βιοενεργών συστατικών από αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά και η ανάπτυξη και μελέτη προϊόντων αρτοποιίας.

ΑΠΘ